Religions Naturals

 

Les Religions Naturals sˇn les creences que una personalitat, un Ússer sobrenatural o una Ónima habita els objectes ordinaris i governa la seva existŔncia. Els neopagans moderns sovint descriuen el seu sistema de creences com a animista. Un exemple d'aix˛ Ús la idea de que les deesses i els dÚus consisteixen en tot all˛ que existeix. El panteisme, doncs, iguala DÚu amb existŔncia. L'animisme estÓ present sobretot a l'└frica, al sud-est d'└sia i al Carib, on es barreja amb altres creences.

Les Religions Naturals acostumen a pensar que les Ónimes sobreviuen al cos i passen a un mˇn millor o paradÝs. Algunes comunitats creuen en la reencarnaciˇ, i aixÝ les Ónimes dels Ússers i objectes que avui envolten la gent podien ser persones en altres vides, fins i tot coneguts, per la qual cosa proclamen que cal cuidar especialment la relaciˇ amb l'entorn, per respectar aquests esperits.

Els cultes naturals donen molta importÓncia a la mÓgia, als rituals mortuoris i als somnis. En determinats indrets es lliga tambÚ al vud˙ i al xamanisme.

 

PÓgina principal